خدمات روز

 

خدمات نوین کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی تهران :

- سامانه آنلاین نوبت دهی

جهت رفاه حال مراجعین محترم از این پس می توانند با مراجعه به منوی بالای سایت و انتخاب عنوان سیستم نوبت دهی آنلاین پزشک مورد نظر و روز ملاقات را انتخاب کنند.

- تلفن گویای 24ساعته

جهت رفاه حال مراجعین محترم کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی، تلفن گویای کلینیک با شماره ۴٢١٩٨٣٠٠ بصورت ٢۴ ساعته آماده خدمت رسانی و نوبت دهی به شماست.

مقالات روز

 

آیا جایگزین مناسب برای شیر در مبتلایان به آلرژی وجود دارد؟

جایگزین هایی برای شیر وجود دارد فاقد پروتئین های آلرژی زای آن هستند و همچنین کلسیم و ویتامین D دارند. مانند ترکیباتی مشابه شیر که از بادام، برنج، جو ونارگیل بدست می آید.

کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی دانشگاه تهران

آلرژی دانه های مغزی

آلرژى دانه هاى مغزى چيست؟
حدود پنج درصد از كودكان آمريكايى در سنين مدرسه از آلرژى دانه هاى مغزى رنج مى برند و مى تواند باعث بروز مشكلاتى شود بويژه اگر در خارج از خانه باشند خطرناك تر است.
پروتئين هاى موجود در بادام زمينى، گردو، فندق، پسته و بادام هندى مشابه است و هركس كه به يكى از اين ها آلرژى داشته باشد احتمال حساسيت به سايرين هم وجود دارد.

تاثير آلرژى دانه هاى مغزى بر روى پوست چيست؟ 
‌‎شايع ترين واكنش ها در پوست رخ مى دهد كه بصورت خارش، راش، كهير، اگزما و زخم هاى اطراف دهان خودش را نشان مى دهد. حتى تماس پوستى انواع آجيل هم مى تواند چنين واكنش هايى را ايجاد كند.


آلرژى دانه هاى مغزى بر روى سيستم تنفسى چه اثرى دارد؟
علائمى مثل آبريزش بينى، سوزش خارش چشم ها، سرفه و عطسه را بروز مى دهد.

تظاهرات آلرژى دانه هاى مغزى در سيستم گوارشى به چه صورت است؟
علائمى مثل اسهال، استفراغ و دردهاى شكمى را نشان مى دهد.

مصرف چه مقدار آجيل در بروز آلرژى موثر است؟
در موارد بسيار نادرى حتى مقدار بسيار اندكى از دانه هاى مغزى هم مى تواند موجب بروز آلرژى شود اما غالبا بايد خورده و هضم شوند تا واكنش بروز كند.

آيا آلرژى دانه هاى مغزى قابل درمان است؟ 
بله. بهترين راهكار را پزشك آلرژى شما مى تواند ارائه دهد. اصلى ترين اقدام هم اجتناب از خوردن آجيل و هر ماده غذايى كه ممكن است آن را داشته باشد، هست.

مبتلايان به آلرژى دانه هاى مغزى از چه غذاهايى بايد اجتناب كنند؟
١- انواع كوكى
٢- بستنى
٣- شكلات
٤- غذاهاى شرق آسيا و مكزيكى
٥- انواع سس ها

در صورت ابتلاى فرزندمان به آلرژى دانه هاى مغزى، چه مواردى را در منزل بايد رعايت كنيم؟
از قرار دادن آجيل ها و فراورده ى آن در محيط آشپزخانه خوددارى كنيد، مثلا اگر از چاقويى براى درست كردن ساندويچ كره بادام زمينى استفاده كرديد قبل از شستشويش، در طبخ چيزى براى فرزندتان كه مبتلا به آلرژى است از آن استفاده نكنيد.
از خوردن غذاهايى كه خودتان نپخته ايد و از محتويات و شيوه طبخ آن بى اطلاعيد اجتناب كنيد.

کهیر

هر آنچه که در خصوص کهیر باید بدانید

 

چه عللى باعث بروز كهير مى شوند؟

كهير به علل مختلفى از جمله واكنش آلرژيك، حرارت بالا، استرس، عفونت و بعضى از بيمارى ها بوجود مى آيد.

 

كهير چگونه ايجاد مى شود؟

كهير وقتى رخ مى دهد كه "ماست سل" هاى موجود در جريان خون هيستامين ترشح كنند كه باعث تراوش مايع از عروق كوچك زير پوست شود و تجمع مايعات برجستگى هايى را در پوست ايجاد مى كند كه همان كهير است.

 

آلرژى به چه مواردى همراهى بيش ترى با كهير دارد؟

-غذاها: صدف، آجيل، شير و ميوه

- بعضى از دارو ها

- گرده گياهان

- گزش حشرات

 

كهير با چه مواردى مى تواند همراهى داشته باشد؟

در بعضى موارد همراه كهير آنژيوادم رخ مى دهد كه بصورت ورم دور چشم، لب، پا و دست خود را نشان مى دهد. در موارد نادرى ممكن است آنافيلاكسى هم بروز كند و بيمار وارد شوك آنافيلاكسى شود.

 

 

كهير چه علائمى مى تواند داشته باشد؟

علامت اصلى كهير ضايعات قرمز رنگ برجسته بر روى پوست است، گاهى ممكن است مركز برجستگى رنگ پريده باشد، همچنين شكل و مكان آن قابل تغيير است. اندازه آن هم مى تواند از يك نقطه تا يك بشقاب متغير باشد و شايد با خارش و احساس سوزش همراه باشد.

 

اگر در فردى كه مبتلا به كهير است آنافيلاكسى رخ دهد چه علائمى مشاهده مى شود؟

درموارد نادرى كه منجر به آنافيلاكسى مى شود علائمى همچون سخت نفس كشيدن، افت ناگهانى فشار خون، گيجى و كاهش سطح هوشيارى مشاهده مى شود.

 

كهير چگونه درمان مى شود؟

در اكثر موارد اگر كهير خيلى شديد نباشد خود به خود خوب مى شود. اجتناب از آلرژنى كه باعث بروز كهير مى شود خود بخشى از درمان است. اگر با خارش همراه باشد تجويز آنتى هيستامين مفيد است.

 

اگر كهير بصورت مزمن و طولانى مدت رخ دهد چه بايد كرد؟

در صورت بروز كهير مزمن ممكن است پاسخ دهى به بعضى از داروهاى ضد حساسيت خوب نباشد به همين خاطر مهم است به پزشكى مراجعه كنيد كه روند درمان شما را پيگيرى كند تا به يك داروى موثر برسد.

آلرژی در فصل بهار

آلرژی در فصل بهار

امروزه بسیاری از افراد دچار مشکلی به نام آلرژی های فصلی هستند.  فصل بهار یکی از فصل هایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اما راه هایی وجود دارد که می توان به کمک آنها آلرژی را تا حد زیادی کاهش داد.

غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می کند.حداقل ۲۵ درصد افراد به آلرژی های فصلی به خصوص در فصل بهار مبتلا می شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می شود. در واقع حساسیت های فصلی در برخورد با بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آید که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شود و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.با این همه پزشکان دریافته اند که نوع مواد غذایی مصرفی می تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی های فصلی را کاهش داده یا بدن را نسبت به آنها تضعیف و آسیب پذیرتر کند. به بیان دیگر، کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده به جا و به اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی های فصلی تقویت کند.دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می گوید: کسانی که وزن خود را در حد طبیعی و مهم تر از آن، نسبت توده عضلانی و بافت چربی بدن خود را در حد طبیعی حفظ کرده اند، علائم آلرژی را کمتر از سایر افراد بروز می دهند. به گفته وی، برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی خواهند شد. برای نمونه، از سویا، تخم مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان، گوجه سبز و برخی از شکلات ها می تواند عوارض ناشی از آلرژی های فصلی را تشدید کند.دکتر جعفریان می افزاید: سیستم ایمنی بدن در مواجهه با مواد آلرژی زا باعث ترشح هیستامین ها می شود که عوارضی چون عطسه، تورم چشم ها، قرمزی صورت، خارش پوستی و در برخی افراد مشکلات تنفسی و گوارشی را همراه می آورد. این پزشک متخصص می گوید: همچنین عواملی چون کار و فعالیت زیاد، کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، قرار گرفتن در محیط های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نیز می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.وی ادامه می دهد: مصرف مواد غذایی صنعتی و کارخانه ای فرآوری شده به دلیل وجود نگهدارنده ها، رنگ های مصنوعی و طعم دهنده های موجود در آنها، آجیل های کهنه، کنسروها، کمپوت ها و غذاهایی که به مدت طولانی فریز می شود و نیز غذاهای سرشار از چربی های اشباع چون شیرینی های خامه ای، سس مایونز، روغن های جامد و نیز فست فودها تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است و می تواند به تشدید عوارض ناشی از آلرژی های فصلی کمک کنند.

ضدآلرژی

متخصصان تغذیه بر نقش برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی اتفاق نظر دارند؛ از جمله این متخصصان تاکید می کنند که مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.دکتر جعفریان تاکید می کند: مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آنها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آنها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند. بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند. همچنین نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می دهد. این متخصص تغذیه اضافه می کند: سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدباکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند. همچنین مصرف روغن های امگا۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.

 

خوردنی های آلرژی زا

کارشناسان تغذیه در آمریکا می گویند خوردنی هایی مثل موز، طالبی و گرمک و طالبی پوست زرد می توانند سبب بروز علائم آلرژی در افراد مستعد شوند. دکتر فیل لمپرت تحلیلگر صنایع غذایی در این مقاله جدید اظهار داشت: به اعتقاد متخصصان بیماری های آلرژیک، برخی از مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را به این فکر می اندازند که باید دفاع خود را در برابر گرده ها، گرد و غبار و سایر مواد آلرژی زا آغاز کند و برخی از خوردنی های خاص این واکنش را بیدار می کنند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر لمپرت در ادامه افزود: از بین این خوراکی ها و نوشیدنی های مشکل ساز و آلرژی زا می توان به پنیر، خامه ترش، شیر کره ای، غذاهای پخته و نان حاوی مخمر و سرکه، گوشت و ماهی دودی، گوشت و میوه خشک شده و سس سویا اشاره کرد. در این مقاله تاکید شده است که اگر شما هم در هوای آزاد دچار واکنش های آلرژیک می شوید بهتر است که از خوردن این چند قلم غذا و نوشیدنی پرهیز کنید تا حساسیت های شما کاهش پیدا کند.

منبع: www.hidoctor.ir

خر خر

خُر خُر چیست؟

تنفس صدا دار حين خواب خرخر كردن نام دارد و مشكلى است كه در هر سن و جنسى شايع است بطورى كه ٩٠ميليون نفر از جمعيت بالغ آمريكا درگير آن هستند.

خرخر مى تواند مداوم و هر شب يا متناوب باشد. مردان و افراد چاق بيش از همه در خطر خرخر كردن هستند اما توجه داشته باشيد كه خرخر مشكل هر دو جنس هست.

خرخر مى تواند تبديل به مسئله اى جدى شود و خواب فرد را تحت تاثير قرار دهد همچنين موجب مزاحمت براى ساير اعضاى خانه گردد. تاثير منفى خرخر بر خواب باعث مى شود تا در طول روز احساس خستگى و خواب آلودگى داشته باشيد. خرخر كردن با كاهش عملكرد روزانه و بيمارى هاى قلبى مرتبط است. حدود نيمى از آن هايى كه خرخر با صداى بلند دارند از تنگى نفس انسدادى حين خواب نيز رنج مى برند.

حين خواب عضلات حلق شل هستند، زبانتان به عقب باز مى گردد بنابر اين راه حلق باريك مى شود. در هنگام دم عضلات ديواره حلق ارتعاش دارند، اين ارتعاش در هنگام بازدم نيز وجود دارد ولى به ميزان كمتر. همين ارتعاشات است كه صداى خاص خرخر را ايجاد مى كند. هرچه راه هوايى باريك تر شود، ارتعاشات و به طبع آن صداى خرخر بلندتر مى گردد. گاهى عضلات ديواره حلق كاملا بر روى هم قرار مى گيرند و راه هوايى بسته مى شود و شرايطى تحت عنوان آپنه رخ مى دهد كه نياز به مداخله سريع پزشكى دارد.

عوامل

عواملى مثل چاقى، سن بالا، ناهنجارى هاى بينى و راه هوايى مثل انجراف بينى، لوزه هاى بزرگ و پوليپ بينى، عوامل التهابى و آلرژيك، شكل خوابيدن و مصرف الكل مى تواند منجر به خرخر شود.

علايم

افرادى كه خرخر مى كنند يك صداى مرتعش و پر سر و صدا حين نفس كشيدن در خواب توليد مى كنند. خرخر مى تواند علامت آپنه خواب باشد. اگر علائم زير را داشتيد حتما با پزشك خود مطرح كنيد:

- احساس كم خوابى شديد در طول روز

- سردرد صبحگاهى

- افزايش وزن اخير

- نداشتن احساس استراحت هنگام بيدار شدن از خواب

- كاهش سطح توجه، تمركز و حافظه

- قطع شدن تنفس حين خواب

درمان

افرادى كه خرخر مى كنند غالبا خودشان متوجه اين مشكل نمى شوند و بايد به شرح حالى كه اعضاى خانواده اش مى دهند اعتماد كرد. علاوه بر اخذ شرح حال و معاينه گاهى اوقات پزشك براى بررسى كيفيت خواب، درخواست تست خواب هم مى كند. توجه به راهكارهاى زير هم بسيار كمك كننده است:

١- اصلاح سبك زندگى: دورى از عوامل خطر ذكر شده، اصلاح وضعيت خواب، ورزش كردن و درمان آلرژى احتمالى.

٢- جراحى: بر حسب نياز بر روى خلف حلق يا سقف دهان يا بينى.

٣- تجهيزاتى كه براى بهبود خرخر يا آپنه خواب در دهان قرار مى گيرد.

آلرژی تخم مرغ

آلرژی تخم مرغ

تخم مرغ به خودى خود ماده غذايى بدى نيست ولى اگر فردى به آن حساسيت داشته باشد و سيستم ايمنى بدن پروتئين هاى  موجوددر تخم مرغ را يك ماده خارجى تشخيص داده و عليه آن واكنش نشان مى دهند. هر ماده غذايى هم كه از تخم مرغ ايجاد شده باشد از اين قاعده مستثنا نيست.

وقتى فرزند شما ماده اى حاوى تخم مرغ مى خورد در صورتى كه به آن حساسيت داشته باشد، سيستم ايمنى بدنش مجموعه اى از مواد شيميايى را آزاد مى كند كه به موجب آن ها سيستم قلب و عروق، تنفسى، گوارشى و پوست تحت تاثير قرار مى گيرد و علائمى همچون سرفه، استفراغ، كهير، خارش، معده درد و سر درد بروز مى كند.

اكثريت مردم به پروتئين هاى موجود در سفيده تخم مرغ حساسيت دارند، بعضى ها هم توانايى تحمل پروتئين هاى زرده را ندارند. عموما آلرژى تخم مرغ در اوايل نوجوانى رخ مى دهد و در اكثر كودكان تا پنج سال بعد خود به خود برطرف مى گردد.

آلرژى تخم مرغ هم مثل بيشتر حساسيت هاى غذايى بين چند دقيقه تا چند ساعت پس از خوردن آن رخ مى دهد. اكثر واكنش ها در كمتر از يك روز بروز مى كنند و اغلب اين سه سيستم را در بدن درگير مى كنند:

١- پوست: ضايعات قرمز برآمده مشابه كهير و قرمزى و تورم و اطراف دهان

٢- سيستم گوارش: دردهاى شكمى، حالت تهوع، اسهال و استفراغ

٣- سيستم تنفسى: خارش و آبريزش بينى و چشم، سرفه و تنگى نفس

در بعضى از موارد احتمال آنافيلاكسى و تهديد حيات هم وجود دارد.

تشخيص آلرژى تخم مرغ

در صورتى كه دكترتان به آلرژى تخم مرغ در فرزند شما مشكوك است احتمالا شما را به يك متخصص آلرژى براى بررسى بيشتر ارجاع خواهد داد. متخصص آلرژى در باره اينكه اين واكنش ها هرچند وقت ايجاد شده است، فاصله بين خوردن غذا و ايجاد علائم چقدر است و آيا شخص ديگرى در خانواده مبتلا به آلرژى هست يا علائم مشابهى دارد سوالاتى خواهد پرسيد.

متخصص آلرژى تست پوستى انجام خواهد داد. به اين شكل كه عصاره اى را كه از پروتئين تخم مرغ استخراج شده است را بر روى خراش هاى كوچكى كه روى ساعد يا پشت كودك شما ايجاد كرده است قرار خواهد داد و منتظر خواهد شد تا واكنش آلرژيك موضعى مانند قرمزى و تورم را مشاهده كند.

حتما داروى هاى ضد آلرژى بايد ٥ تا ٧ روز قبل از انجام تست پوستى قطع شود. در صورت مصرف هر نوع دارويى حتما آن را با متخصص آلرژى خود مطرح كنيد.

همچنين يك نمونه خونه از فرزند شما گرفته خواهد شد و براى آزمايشگاه ارسال مى شود تا سطح IgE بررسى شود.

در بعضى موارد، تست پوستى و خونى براى اثبات آلرژى كافى نيست و متخصصين از روشى تحت عنوان چالش غذايى استفاده مى كنند. بدين صورت كه فرزندتان غذاهاى حاوى تخم مرغ رل زير نظر مستقيم پزشك مصرف مى كند و از نطر علائم بررسى مى شود. اگر پس از خوردن تخم مرغ و فراورده هايش علائم ظاهر شود تشخيص تقريبا قطعى مى گردد.

ادامه مطلب...

صفحه 1 از 7