خدمات روز

 

خدمات نوین کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی تهران :


- سامانه آنلاین نوبت دهی

جهت رفاه حال مراجعین محترم از این پس می توانند با مراجعه به منوی بالای سایت و انتخاب عنوان سیستم نوبت دهی آنلاین پزشک مورد نظر و روز ملاقات را انتخاب کنند.

- تلفن گویای 24ساعته

جهت رفاه حال مراجعین محترم کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی، تلفن گویای کلینیک با شماره ۴٢١٩٨٣٠٠ بصورت ٢۴ ساعته آماده خدمت رسانی و نوبت دهی به شماست.

مقالات روز

 

 

اصلى ترين داروهايى كه آلرژى مى دهند كدام است؟


آنتی بیوتیک ها یکی از مقصران اصلی برانگیختن واکنش های حساسیتی به شمار می روند. اگر فردی به یک آنتی بیوتیک حساسیت داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که نسبت به ماده شیمیایی مشابه یا آنتی بیوتیک دیگری از همان خانواده نیز حساس باشد .

 

کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی دانشگاه تهران

آلرژی در پاییز

 

 

 

آلرژی در پاییز

پاییز، فصل سختی برای مبتلایان به آلرژی (حساسیت) استآلرژی در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن به یک سری مواد بی ضرر به وجود می آید، مثل گرده گیاهان، برخی داروها، مو و پشم و پر حیوانات، گرد و غبار هوا، بعضی غذاها و نیش حشرات.


برای بهبود علائم آلرژی حتما باید عواملی که در منزل منجر به بروز آلرژی می شوند را شناسایی و سپس کنترل کرد، به همین سبب از وسایل خواب دارای پَر، پشم و کاموا نباید استفاده شود. به علاوه این که درکف منزل موکت و قالی نباید روی هم انداخته شوند زیرا در این صورت با رشد حشراتی در منزل آلرژی ایجاد می شود.

پاییز با طعم و بوی آلرژی و حساسیت از راه رسید، از آبریزش بینی، حساسیت و سرفه های مکرر تا عطسه، خارش چشم از هدایای روزهای به رنگ نارنجی پاییز برای افراد آلرژیک هستند
روزهای کوتاه فصل پاییز برای افرادی که مستعد حساسیت هستند، به روزهایی بلند و سختی مبدل می شود که گویا پایانی برای آبریزش و سرفه و عطس های کلافه کننده وجود ندارد. اگر احساس می کنید که علائم آلرژی شما هر ساله زودتر و زودتر با شدت بیشتر بروز می کند با ما همراه باشید.

در پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل خارجی که منجربه بیماری در یک عضو شود را آلرژی می نامیم، مثلا آلرژی بینی یا آلرژی های فصلی که با عواملی چون گرده گیاهان، حشرات و ... وارد سیستم تنفسی شده و واکنش هایی مانند تورم مخاط بینی، گرفتگی، عطسه های مکرر و آبریزش خود را نشان می دهد که در برخی موارد همین عارضه به نسبت ساده منجربه به عارضه شدیدتری نظیر آسم می شود. هر چه سن بالاتر می رود ایجاد آلرژی های استنشاقی مانند گرده گیاهان پر رنگ تر می شود
سرفه های خشک
مکرر، تنگی نفس و خِس خِس در سینه از شایع ترین نشانه های آسم تلقی می شود. حساسیت ها تنها در فواصل خلاصه نمی شود و ممکن از برخی افراد به حساسیت های غذایی نیز دچار شوند به عبارتی فرد یک ماده غذایی را مصرف کرده و واکنش آن روی سیستم تنفسی، پوستی و دستگاه گوارش باشد. برای مثال کودکی به شیر گاو حساسیت دارد و هنگامی که آن را می خورد دچار کهیر، اگزما، خارش، خس خس سینه و سرفه، سوزش و خارش در گلو، دل درد، سوزش و خارش در ناحیه مقعد، اسهال و استفراغ و گاهی اوقات یبوست می شود

شیوع آلرژی در فصل پاییز کمی زیاد است اما نمی توان گفت پاییز بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است، چرا که افراد در این فصل بیشتر درگیر عفونت های ویروسی و سرماخوردگی می شوند و به اشتباه می پندارند این عارضه ها، آلرژی هستند. برخی از آلرژی های بینی می تواند دائمی باشد به عبارتی 12 ماه سال افراد را درگیر کند و در بعضی از فصل ها (بهار و پاییز) کمی به علت وجود آلژن های محیطی افزایش داشته باشد.

علائم هشداردهنده آلرژی

افرادی که آلرژی شدید به یک ماده دارند مانند آلرژی های غذایی و دارویی و نیش زنبور واکنش های شدید و مراقب علائم هشدار دهنده ای که در طی برخورد با آن ماده بروز میکند، باشند. احساس خارش، کهیر شدید، گرفتگی حلق، سرفه خشک مکرر، احساستنگی نفس و حمله شدید آسم، دردهای شکمی، اسپاسم های روده ای و شکمی، استفراغ و تهوع، افت فشار خون، تورم لب ها و پلک ها و پشت دست ها نیز از علائم هشدار دهنده این دسته از آلرژی ها محسوب می شوند

از گرده گیاهانی که گل می دهند و گرده های دیگری که باعث علائم آلرژی می شوند باید به شدت دوری کرد و هرگز نباید وارد خانه شوند. پنجره های خانه و ماشین خود را ببندید و از تهویه هوا استفاده کنید، به ویژه هنگامی که میزان گرده بالا است. افرادی که دارای آلرژی شدید هستند بهتر است به طور کامل از فعالیت هایی که در فضای باز انجام می شوند اجتناب کنند.

 

منبع: www.namnak.com

 

 

 

 

آلرژی ماهی

آلرژى ماهى

آلرژى ماهى دقيقا مشابه آلرژى غذاهاى دريايى نيست. غذاهاى دريايى علاوه بر ماهى شامل ساير جانداران از جمله صدف و خرچنگ و... هم مى شود. اگرچه همگى تحت عنوان غذاهاى دريايى ذكر مى شوند اما ماهى و ساير جانداران از نظر بيولوژيك متفاوت هستند. بنابر اين ممكن است يك فردى كه به ماهى آلرژى دارد به ساير فراورده هاى دريايى آلرژى نداشته باشد. حتى فردى كه به ماهى آلرژى دارد ممكن است نسبت به يك سرى از ماهى ها باشد نه همه نوع ماهى.
آلرژى ماهى ممكن است به علل مختلفى از جمله خوردن، لمس يا حتى تنفس در محيطى كه طبخ ماهى صورت مى گيرد ايجاد شود.
مصرف ماهى در افراد حساس ممكن است واكنش شديد بدهد حتى اگر آلرژى هاى قبلى ضعيف بوده است. بچه اى كه به ماهى آلرژى دارد بايد كاملا از خوردن آن پرهيز كند و تا وقتى با تست هاى مخصوص نوع ماهى اى كه به آن آلرژى دارد مشخص نشده است بهتر است كه پرهيز هاى لازم صورت پذيرد.
اگر فرزند شما به ماهى آلرژى دارد حتما آمادگى هاى لازم را در مواقع حملات آلرژيك شديد (كه در مطالب قبلى توضيح داده شده است) را داشته باشيد.

در آلرژى ماهى چه رخ مى دهد؟
وقتى كسى به ماهى حساسيت دارد، سيستم ايمنى بدن كه بصورت طبيعى به مواد بيمارى زا حمله مى كند، همين واكنش را بطور غير طبيعى به پروتئين هاى ماهى نشان مى دهد و آن را مهاجم تلقى مى كند. به طبع اين اتفاق هيستامين در بدن آزاد مى شود كه علائم زير را بروز مى دهد:
تنگى نفس، خس خس سينه، سرفه، گرفتگى صدا، اسهال، استفراغ، خارش و آبريزش بينى، كهير و كاهش ناگهانى فشار خون (كه ممكن است موجب از حال رفتن شود)
اين علائم در افراد مختلف متفاوت است و حتى با مصرف انواع ماهى و در دفعات مختلف واكنش مى تواند متفاوت باشد.

آنافيلاكسى
آلرژى ماهى مي تواند شوك آنافيلاكسى بدهد كه ممكن است در ابتداى امر يك واكنش معمولى باشد ولى ناگهان علائم  بدتر مى شود و فرد وارد شوك آنافيلاكسى مى گردد و در صورت عدم درمان بسيار خطرناك است.
در صورت بروز آنافيلاكسى بايد بلافاصله سرنگ خودكار اپى نفرين را تزريق كنيد و با اورژانس ١١٥ تماس بگيريد.

راهكارهاى ايمنى در آلرژى ماهى
براى پيشگيرى از اين آلرژى در فرزندتان بايد از خوردن ماهى و هر غذايى كه ماهى بخشى از مواد تشكيل دهنده آن باشد، اجتناب كرد. جزييات بيشتر را مى توانيد از پزشك آلرژى فرزندتان بپرسيد.
حتما ليبل غذاهارا مطالعه كنيد، غذاهايى كه اصلا قابل انتظار نيست محتوى ماهى هستند مثل بعضى سالادها يا بعضى از سس هاى باربيكيو.
اگر فرزندتان غذاى بيرون مى خورد از محتويات و شيوه طبخ آن مطمئن باشيد. تا جايى كه ممكن است هميشه براى فرزندتان غذاى خانگى بگذاريد تا غذاى بيرون نخورد.

آلرژی دانه های مغزی

آلرژى دانه هاى مغزى چيست؟
حدود پنج درصد از كودكان آمريكايى در سنين مدرسه از آلرژى دانه هاى مغزى رنج مى برند و مى تواند باعث بروز مشكلاتى شود بويژه اگر در خارج از خانه باشند خطرناك تر است.
پروتئين هاى موجود در بادام زمينى، گردو، فندق، پسته و بادام هندى مشابه است و هركس كه به يكى از اين ها آلرژى داشته باشد احتمال حساسيت به سايرين هم وجود دارد.

تاثير آلرژى دانه هاى مغزى بر روى پوست چيست؟ 
‌‎شايع ترين واكنش ها در پوست رخ مى دهد كه بصورت خارش، راش، كهير، اگزما و زخم هاى اطراف دهان خودش را نشان مى دهد. حتى تماس پوستى انواع آجيل هم مى تواند چنين واكنش هايى را ايجاد كند.


آلرژى دانه هاى مغزى بر روى سيستم تنفسى چه اثرى دارد؟
علائمى مثل آبريزش بينى، سوزش خارش چشم ها، سرفه و عطسه را بروز مى دهد.

تظاهرات آلرژى دانه هاى مغزى در سيستم گوارشى به چه صورت است؟
علائمى مثل اسهال، استفراغ و دردهاى شكمى را نشان مى دهد.

مصرف چه مقدار آجيل در بروز آلرژى موثر است؟
در موارد بسيار نادرى حتى مقدار بسيار اندكى از دانه هاى مغزى هم مى تواند موجب بروز آلرژى شود اما غالبا بايد خورده و هضم شوند تا واكنش بروز كند.

آيا آلرژى دانه هاى مغزى قابل درمان است؟ 
بله. بهترين راهكار را پزشك آلرژى شما مى تواند ارائه دهد. اصلى ترين اقدام هم اجتناب از خوردن آجيل و هر ماده غذايى كه ممكن است آن را داشته باشد، هست.

مبتلايان به آلرژى دانه هاى مغزى از چه غذاهايى بايد اجتناب كنند؟
١- انواع كوكى
٢- بستنى
٣- شكلات
٤- غذاهاى شرق آسيا و مكزيكى
٥- انواع سس ها

در صورت ابتلاى فرزندمان به آلرژى دانه هاى مغزى، چه مواردى را در منزل بايد رعايت كنيم؟
از قرار دادن آجيل ها و فراورده ى آن در محيط آشپزخانه خوددارى كنيد، مثلا اگر از چاقويى براى درست كردن ساندويچ كره بادام زمينى استفاده كرديد قبل از شستشويش، در طبخ چيزى براى فرزندتان كه مبتلا به آلرژى است از آن استفاده نكنيد.
از خوردن غذاهايى كه خودتان نپخته ايد و از محتويات و شيوه طبخ آن بى اطلاعيد اجتناب كنيد.

کهیر

هر آنچه که در خصوص کهیر باید بدانید

 

چه عللى باعث بروز كهير مى شوند؟

كهير به علل مختلفى از جمله واكنش آلرژيك، حرارت بالا، استرس، عفونت و بعضى از بيمارى ها بوجود مى آيد.

 

كهير چگونه ايجاد مى شود؟

كهير وقتى رخ مى دهد كه "ماست سل" هاى موجود در جريان خون هيستامين ترشح كنند كه باعث تراوش مايع از عروق كوچك زير پوست شود و تجمع مايعات برجستگى هايى را در پوست ايجاد مى كند كه همان كهير است.

 

آلرژى به چه مواردى همراهى بيش ترى با كهير دارد؟

-غذاها: صدف، آجيل، شير و ميوه

- بعضى از دارو ها

- گرده گياهان

- گزش حشرات

 

كهير با چه مواردى مى تواند همراهى داشته باشد؟

در بعضى موارد همراه كهير آنژيوادم رخ مى دهد كه بصورت ورم دور چشم، لب، پا و دست خود را نشان مى دهد. در موارد نادرى ممكن است آنافيلاكسى هم بروز كند و بيمار وارد شوك آنافيلاكسى شود.

 

 

كهير چه علائمى مى تواند داشته باشد؟

علامت اصلى كهير ضايعات قرمز رنگ برجسته بر روى پوست است، گاهى ممكن است مركز برجستگى رنگ پريده باشد، همچنين شكل و مكان آن قابل تغيير است. اندازه آن هم مى تواند از يك نقطه تا يك بشقاب متغير باشد و شايد با خارش و احساس سوزش همراه باشد.

 

اگر در فردى كه مبتلا به كهير است آنافيلاكسى رخ دهد چه علائمى مشاهده مى شود؟

درموارد نادرى كه منجر به آنافيلاكسى مى شود علائمى همچون سخت نفس كشيدن، افت ناگهانى فشار خون، گيجى و كاهش سطح هوشيارى مشاهده مى شود.

 

كهير چگونه درمان مى شود؟

در اكثر موارد اگر كهير خيلى شديد نباشد خود به خود خوب مى شود. اجتناب از آلرژنى كه باعث بروز كهير مى شود خود بخشى از درمان است. اگر با خارش همراه باشد تجويز آنتى هيستامين مفيد است.

 

اگر كهير بصورت مزمن و طولانى مدت رخ دهد چه بايد كرد؟

در صورت بروز كهير مزمن ممكن است پاسخ دهى به بعضى از داروهاى ضد حساسيت خوب نباشد به همين خاطر مهم است به پزشكى مراجعه كنيد كه روند درمان شما را پيگيرى كند تا به يك داروى موثر برسد.

آلرژی در فصل بهار

آلرژی در فصل بهار

امروزه بسیاری از افراد دچار مشکلی به نام آلرژی های فصلی هستند.  فصل بهار یکی از فصل هایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اما راه هایی وجود دارد که می توان به کمک آنها آلرژی را تا حد زیادی کاهش داد.

غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می کند.حداقل ۲۵ درصد افراد به آلرژی های فصلی به خصوص در فصل بهار مبتلا می شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می شود. در واقع حساسیت های فصلی در برخورد با بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آید که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شود و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.با این همه پزشکان دریافته اند که نوع مواد غذایی مصرفی می تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی های فصلی را کاهش داده یا بدن را نسبت به آنها تضعیف و آسیب پذیرتر کند. به بیان دیگر، کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده به جا و به اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی های فصلی تقویت کند.دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می گوید: کسانی که وزن خود را در حد طبیعی و مهم تر از آن، نسبت توده عضلانی و بافت چربی بدن خود را در حد طبیعی حفظ کرده اند، علائم آلرژی را کمتر از سایر افراد بروز می دهند. به گفته وی، برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی خواهند شد. برای نمونه، از سویا، تخم مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان، گوجه سبز و برخی از شکلات ها می تواند عوارض ناشی از آلرژی های فصلی را تشدید کند.دکتر جعفریان می افزاید: سیستم ایمنی بدن در مواجهه با مواد آلرژی زا باعث ترشح هیستامین ها می شود که عوارضی چون عطسه، تورم چشم ها، قرمزی صورت، خارش پوستی و در برخی افراد مشکلات تنفسی و گوارشی را همراه می آورد. این پزشک متخصص می گوید: همچنین عواملی چون کار و فعالیت زیاد، کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، قرار گرفتن در محیط های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نیز می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.وی ادامه می دهد: مصرف مواد غذایی صنعتی و کارخانه ای فرآوری شده به دلیل وجود نگهدارنده ها، رنگ های مصنوعی و طعم دهنده های موجود در آنها، آجیل های کهنه، کنسروها، کمپوت ها و غذاهایی که به مدت طولانی فریز می شود و نیز غذاهای سرشار از چربی های اشباع چون شیرینی های خامه ای، سس مایونز، روغن های جامد و نیز فست فودها تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است و می تواند به تشدید عوارض ناشی از آلرژی های فصلی کمک کنند.

ضدآلرژی

متخصصان تغذیه بر نقش برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی اتفاق نظر دارند؛ از جمله این متخصصان تاکید می کنند که مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.دکتر جعفریان تاکید می کند: مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آنها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آنها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند. بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند. همچنین نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می دهد. این متخصص تغذیه اضافه می کند: سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدباکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند. همچنین مصرف روغن های امگا۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.

 

خوردنی های آلرژی زا

کارشناسان تغذیه در آمریکا می گویند خوردنی هایی مثل موز، طالبی و گرمک و طالبی پوست زرد می توانند سبب بروز علائم آلرژی در افراد مستعد شوند. دکتر فیل لمپرت تحلیلگر صنایع غذایی در این مقاله جدید اظهار داشت: به اعتقاد متخصصان بیماری های آلرژیک، برخی از مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را به این فکر می اندازند که باید دفاع خود را در برابر گرده ها، گرد و غبار و سایر مواد آلرژی زا آغاز کند و برخی از خوردنی های خاص این واکنش را بیدار می کنند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر لمپرت در ادامه افزود: از بین این خوراکی ها و نوشیدنی های مشکل ساز و آلرژی زا می توان به پنیر، خامه ترش، شیر کره ای، غذاهای پخته و نان حاوی مخمر و سرکه، گوشت و ماهی دودی، گوشت و میوه خشک شده و سس سویا اشاره کرد. در این مقاله تاکید شده است که اگر شما هم در هوای آزاد دچار واکنش های آلرژیک می شوید بهتر است که از خوردن این چند قلم غذا و نوشیدنی پرهیز کنید تا حساسیت های شما کاهش پیدا کند.

منبع: www.hidoctor.ir

صفحه 1 از 7