کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

آلرژی در فصل بهار

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

آلرژی در فصل بهار

امروزه بسیاری از افراد دچار مشکلی به نام آلرژی های فصلی هستند.  فصل بهار یکی از فصل هایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اما راه هایی وجود دارد که می توان به کمک آنها آلرژی را تا حد زیادی کاهش داد.

غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می کند.حداقل ۲۵ درصد افراد به آلرژی های فصلی به خصوص در فصل بهار مبتلا می شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می شود. در واقع حساسیت های فصلی در برخورد با بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آید که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شود و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.با این همه پزشکان دریافته اند که نوع مواد غذایی مصرفی می تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی های فصلی را کاهش داده یا بدن را نسبت به آنها تضعیف و آسیب پذیرتر کند. به بیان دیگر، کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده به جا و به اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی های فصلی تقویت کند.دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می گوید: کسانی که وزن خود را در حد طبیعی و مهم تر از آن، نسبت توده عضلانی و بافت چربی بدن خود را در حد طبیعی حفظ کرده اند، علائم آلرژی را کمتر از سایر افراد بروز می دهند. به گفته وی، برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی خواهند شد. برای نمونه، از سویا، تخم مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان، گوجه سبز و برخی از شکلات ها می تواند عوارض ناشی از آلرژی های فصلی را تشدید کند.دکتر جعفریان می افزاید: سیستم ایمنی بدن در مواجهه با مواد آلرژی زا باعث ترشح هیستامین ها می شود که عوارضی چون عطسه، تورم چشم ها، قرمزی صورت، خارش پوستی و در برخی افراد مشکلات تنفسی و گوارشی را همراه می آورد. این پزشک متخصص می گوید: همچنین عواملی چون کار و فعالیت زیاد، کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، قرار گرفتن در محیط های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نیز می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.وی ادامه می دهد: مصرف مواد غذایی صنعتی و کارخانه ای فرآوری شده به دلیل وجود نگهدارنده ها، رنگ های مصنوعی و طعم دهنده های موجود در آنها، آجیل های کهنه، کنسروها، کمپوت ها و غذاهایی که به مدت طولانی فریز می شود و نیز غذاهای سرشار از چربی های اشباع چون شیرینی های خامه ای، سس مایونز، روغن های جامد و نیز فست فودها تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است و می تواند به تشدید عوارض ناشی از آلرژی های فصلی کمک کنند.

ضدآلرژی

متخصصان تغذیه بر نقش برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی اتفاق نظر دارند؛ از جمله این متخصصان تاکید می کنند که مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.دکتر جعفریان تاکید می کند: مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آنها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آنها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند. بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند. همچنین نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می دهد. این متخصص تغذیه اضافه می کند: سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدباکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند. همچنین مصرف روغن های امگا۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.

 

خوردنی های آلرژی زا

کارشناسان تغذیه در آمریکا می گویند خوردنی هایی مثل موز، طالبی و گرمک و طالبی پوست زرد می توانند سبب بروز علائم آلرژی در افراد مستعد شوند. دکتر فیل لمپرت تحلیلگر صنایع غذایی در این مقاله جدید اظهار داشت: به اعتقاد متخصصان بیماری های آلرژیک، برخی از مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را به این فکر می اندازند که باید دفاع خود را در برابر گرده ها، گرد و غبار و سایر مواد آلرژی زا آغاز کند و برخی از خوردنی های خاص این واکنش را بیدار می کنند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر لمپرت در ادامه افزود: از بین این خوراکی ها و نوشیدنی های مشکل ساز و آلرژی زا می توان به پنیر، خامه ترش، شیر کره ای، غذاهای پخته و نان حاوی مخمر و سرکه، گوشت و ماهی دودی، گوشت و میوه خشک شده و سس سویا اشاره کرد. در این مقاله تاکید شده است که اگر شما هم در هوای آزاد دچار واکنش های آلرژیک می شوید بهتر است که از خوردن این چند قلم غذا و نوشیدنی پرهیز کنید تا حساسیت های شما کاهش پیدا کند.

منبع: www.hidoctor.ir

آلرژی دانه های مغزی

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

آلرژى دانه هاى مغزى چيست؟
حدود پنج درصد از كودكان آمريكايى در سنين مدرسه از آلرژى دانه هاى مغزى رنج مى برند و مى تواند باعث بروز مشكلاتى شود بويژه اگر در خارج از خانه باشند خطرناك تر است.
پروتئين هاى موجود در بادام زمينى، گردو، فندق، پسته و بادام هندى مشابه است و هركس كه به يكى از اين ها آلرژى داشته باشد احتمال حساسيت به سايرين هم وجود دارد.

تاثير آلرژى دانه هاى مغزى بر روى پوست چيست؟ 
‌‎شايع ترين واكنش ها در پوست رخ مى دهد كه بصورت خارش، راش، كهير، اگزما و زخم هاى اطراف دهان خودش را نشان مى دهد. حتى تماس پوستى انواع آجيل هم مى تواند چنين واكنش هايى را ايجاد كند.


آلرژى دانه هاى مغزى بر روى سيستم تنفسى چه اثرى دارد؟
علائمى مثل آبريزش بينى، سوزش خارش چشم ها، سرفه و عطسه را بروز مى دهد.

تظاهرات آلرژى دانه هاى مغزى در سيستم گوارشى به چه صورت است؟
علائمى مثل اسهال، استفراغ و دردهاى شكمى را نشان مى دهد.

مصرف چه مقدار آجيل در بروز آلرژى موثر است؟
در موارد بسيار نادرى حتى مقدار بسيار اندكى از دانه هاى مغزى هم مى تواند موجب بروز آلرژى شود اما غالبا بايد خورده و هضم شوند تا واكنش بروز كند.

آيا آلرژى دانه هاى مغزى قابل درمان است؟ 
بله. بهترين راهكار را پزشك آلرژى شما مى تواند ارائه دهد. اصلى ترين اقدام هم اجتناب از خوردن آجيل و هر ماده غذايى كه ممكن است آن را داشته باشد، هست.

مبتلايان به آلرژى دانه هاى مغزى از چه غذاهايى بايد اجتناب كنند؟
١- انواع كوكى
٢- بستنى
٣- شكلات
٤- غذاهاى شرق آسيا و مكزيكى
٥- انواع سس ها

در صورت ابتلاى فرزندمان به آلرژى دانه هاى مغزى، چه مواردى را در منزل بايد رعايت كنيم؟
از قرار دادن آجيل ها و فراورده ى آن در محيط آشپزخانه خوددارى كنيد، مثلا اگر از چاقويى براى درست كردن ساندويچ كره بادام زمينى استفاده كرديد قبل از شستشويش، در طبخ چيزى براى فرزندتان كه مبتلا به آلرژى است از آن استفاده نكنيد.
از خوردن غذاهايى كه خودتان نپخته ايد و از محتويات و شيوه طبخ آن بى اطلاعيد اجتناب كنيد.

بیماران مبتلا به آسم از نظر تست تنفسی در طول ماه رمضان تفاوتی با سایر ایام سال ندارند

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

دکتر لیدا عطارد فوق تخصص کلینیک آسم و آلرژی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات انجام شده در بین بیماران مبتلا به آسم نشان داده اند که تعداد بستری ها ی بیمارستانی و پارامترهای تست های تنفسی در طول ماه رمضان تفاوت واضحی با سایر ایام سال ندارند.

وی اظهار داشت: در جریان روزه داری دریافت مواد غذایی در طول روز کاهش یافته و بدن به جای گلوکز از ذخیره گلیکوژن در کبد و در مراحل بعدی از ذخایر چربی برای تامین انرژی استفاده می کند و در این مدت میزان چربی LDL(چربی بد خون) کاهش و میزانHDL(چربی مفید خون) در خون افزایش می یابد.


آخرین بروز رسانی در یکشنبه, 06 مرداد 1392 ساعت 10:48 ادامه مطلب...

کهیر

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

هر آنچه که در خصوص کهیر باید بدانید

 

چه عللى باعث بروز كهير مى شوند؟

كهير به علل مختلفى از جمله واكنش آلرژيك، حرارت بالا، استرس، عفونت و بعضى از بيمارى ها بوجود مى آيد.

 

كهير چگونه ايجاد مى شود؟

كهير وقتى رخ مى دهد كه "ماست سل" هاى موجود در جريان خون هيستامين ترشح كنند كه باعث تراوش مايع از عروق كوچك زير پوست شود و تجمع مايعات برجستگى هايى را در پوست ايجاد مى كند كه همان كهير است.

 

آلرژى به چه مواردى همراهى بيش ترى با كهير دارد؟

-غذاها: صدف، آجيل، شير و ميوه

- بعضى از دارو ها

- گرده گياهان

- گزش حشرات

 

كهير با چه مواردى مى تواند همراهى داشته باشد؟

در بعضى موارد همراه كهير آنژيوادم رخ مى دهد كه بصورت ورم دور چشم، لب، پا و دست خود را نشان مى دهد. در موارد نادرى ممكن است آنافيلاكسى هم بروز كند و بيمار وارد شوك آنافيلاكسى شود.

 

 

كهير چه علائمى مى تواند داشته باشد؟

علامت اصلى كهير ضايعات قرمز رنگ برجسته بر روى پوست است، گاهى ممكن است مركز برجستگى رنگ پريده باشد، همچنين شكل و مكان آن قابل تغيير است. اندازه آن هم مى تواند از يك نقطه تا يك بشقاب متغير باشد و شايد با خارش و احساس سوزش همراه باشد.

 

اگر در فردى كه مبتلا به كهير است آنافيلاكسى رخ دهد چه علائمى مشاهده مى شود؟

درموارد نادرى كه منجر به آنافيلاكسى مى شود علائمى همچون سخت نفس كشيدن، افت ناگهانى فشار خون، گيجى و كاهش سطح هوشيارى مشاهده مى شود.

 

كهير چگونه درمان مى شود؟

در اكثر موارد اگر كهير خيلى شديد نباشد خود به خود خوب مى شود. اجتناب از آلرژنى كه باعث بروز كهير مى شود خود بخشى از درمان است. اگر با خارش همراه باشد تجويز آنتى هيستامين مفيد است.

 

اگر كهير بصورت مزمن و طولانى مدت رخ دهد چه بايد كرد؟

در صورت بروز كهير مزمن ممكن است پاسخ دهى به بعضى از داروهاى ضد حساسيت خوب نباشد به همين خاطر مهم است به پزشكى مراجعه كنيد كه روند درمان شما را پيگيرى كند تا به يك داروى موثر برسد.

آخرین بروز رسانی در جمعه, 07 اردیبهشت 1397 ساعت 08:05

آلرژی های تابستانی

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

اگر گرمای تابستان به حدی نباشد که آسیبی به بدن شما وارد کند، ممکن است مشکل مهم دیگری در این فصل باعث آزار شما شود که آن مشکل آلرژی های تابستانی است.بروز آلرژی ها در این فصل از سال بسیار شایع است. تغییر ناگهانی و شدید در دمای هوا از روزهای سرد زمستانی به گرمای سوزان تابستان با خود حساسیت های مختلفی را به همراه می آورد.محققان در مقاله جدیدی که در سایت اینترنتی تورنتو نیوز نت ورک به چاپ رسیده در این باره خاطرنشان کردند: تابستانها عموما سطح رطوبت هوا بسیار بالا است و به همین خاطر تعداد قارچهای هاگی که روی برگها و علف های مرده رشد می کنند، افزایش می یابد و نتیجه آن بروز آلرژی های گوناگون است.

آلرژی های تابستانی

آخرین بروز رسانی در شنبه, 31 فروردین 1392 ساعت 11:21 ادامه مطلب...

صفحه 1 از 7

صفحه اصلی