کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

آلرژی در فصل بهار

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

آلرژی در فصل بهار

امروزه بسیاری از افراد دچار مشکلی به نام آلرژی های فصلی هستند.  فصل بهار یکی از فصل هایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان برای بسیاری از افراد آزار دهنده است. اما راه هایی وجود دارد که می توان به کمک آنها آلرژی را تا حد زیادی کاهش داد.

غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده با تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی فصلی را تشدید می کند.حداقل ۲۵ درصد افراد به آلرژی های فصلی به خصوص در فصل بهار مبتلا می شوند. این نوع حساسیت به درجات متفاوتی در افراد منجر به سرفه، آبریزش بینی، عطسه و خارش پوست می شود. در واقع حساسیت های فصلی در برخورد با بیش از ۱۳۰ هزار ماده آلرژی زا به وجود می آید که از راه های تنفسی، تماس های پوستی، خوردن و آشامیدن وارد بدن می شود و برخی افراد نیز به طور ژنتیکی آلرژی را از خانواده شان به ارث می برند.با این همه پزشکان دریافته اند که نوع مواد غذایی مصرفی می تواند با تقویت و هوشمندسازی سیستم ایمنی بدن، شدت آلرژی های فصلی را کاهش داده یا بدن را نسبت به آنها تضعیف و آسیب پذیرتر کند. به بیان دیگر، کاهش مقدار دریافت چربی مصرفی با افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع، استفاده به جا و به اندازه از فیبرهای محلول و نامحلول، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها می تواند سیستم دفاعی بدن ما را در مقابله با آلرژی های فصلی تقویت کند.دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می گوید: کسانی که وزن خود را در حد طبیعی و مهم تر از آن، نسبت توده عضلانی و بافت چربی بدن خود را در حد طبیعی حفظ کرده اند، علائم آلرژی را کمتر از سایر افراد بروز می دهند. به گفته وی، برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی خواهند شد. برای نمونه، از سویا، تخم مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان، گوجه سبز و برخی از شکلات ها می تواند عوارض ناشی از آلرژی های فصلی را تشدید کند.دکتر جعفریان می افزاید: سیستم ایمنی بدن در مواجهه با مواد آلرژی زا باعث ترشح هیستامین ها می شود که عوارضی چون عطسه، تورم چشم ها، قرمزی صورت، خارش پوستی و در برخی افراد مشکلات تنفسی و گوارشی را همراه می آورد. این پزشک متخصص می گوید: همچنین عواملی چون کار و فعالیت زیاد، کاهش میزان خواب شبانه، انجام ورزش های سنگین، قرار گرفتن در محیط های آلوده، مصرف دخانیات و مواد مخدر و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها نیز می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال بروز آلرژی منجر شود.وی ادامه می دهد: مصرف مواد غذایی صنعتی و کارخانه ای فرآوری شده به دلیل وجود نگهدارنده ها، رنگ های مصنوعی و طعم دهنده های موجود در آنها، آجیل های کهنه، کنسروها، کمپوت ها و غذاهایی که به مدت طولانی فریز می شود و نیز غذاهای سرشار از چربی های اشباع چون شیرینی های خامه ای، سس مایونز، روغن های جامد و نیز فست فودها تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن است و می تواند به تشدید عوارض ناشی از آلرژی های فصلی کمک کنند.

ضدآلرژی

متخصصان تغذیه بر نقش برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی اتفاق نظر دارند؛ از جمله این متخصصان تاکید می کنند که مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات، گوشت، لبنیات، انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.دکتر جعفریان تاکید می کند: مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آنها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آنها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند. بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند. همچنین نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می دهد. این متخصص تغذیه اضافه می کند: سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضدباکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند. همچنین مصرف روغن های امگا۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.

 

خوردنی های آلرژی زا

کارشناسان تغذیه در آمریکا می گویند خوردنی هایی مثل موز، طالبی و گرمک و طالبی پوست زرد می توانند سبب بروز علائم آلرژی در افراد مستعد شوند. دکتر فیل لمپرت تحلیلگر صنایع غذایی در این مقاله جدید اظهار داشت: به اعتقاد متخصصان بیماری های آلرژیک، برخی از مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را به این فکر می اندازند که باید دفاع خود را در برابر گرده ها، گرد و غبار و سایر مواد آلرژی زا آغاز کند و برخی از خوردنی های خاص این واکنش را بیدار می کنند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر لمپرت در ادامه افزود: از بین این خوراکی ها و نوشیدنی های مشکل ساز و آلرژی زا می توان به پنیر، خامه ترش، شیر کره ای، غذاهای پخته و نان حاوی مخمر و سرکه، گوشت و ماهی دودی، گوشت و میوه خشک شده و سس سویا اشاره کرد. در این مقاله تاکید شده است که اگر شما هم در هوای آزاد دچار واکنش های آلرژیک می شوید بهتر است که از خوردن این چند قلم غذا و نوشیدنی پرهیز کنید تا حساسیت های شما کاهش پیدا کند.

منبع: www.hidoctor.ir

آلرژی ماهی

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

نکاتی در مورد آلرژی ماهی


آيا ممكن است فردى به ماهى آلرژى داشته باشد ولى بتواند ساير غذاهاى دريايى را مصرف كند؟

ماهى و ساير جانداران از نظر بيولوژيك متفاوت هستند. بنابر اين ممكن است يك فردى كه به ماهى آلرژى دارد به ساير فراورده هاى دريايى آلرژى نداشته باشد. حتى فردى كه به ماهى آلرژى دارد ممكن است نسبت به يك سرى از ماهى ها باشد نه همه نوع ماهى.

آلرژى ماهى به چه طريقى ايجاد مى شود؟

آلرژى ماهى ممكن است به علل مختلفى از جمله خوردن، لمس يا حتى تنفس در محيطى كه طبخ ماهى صورت مى گيرد ايجاد شود.

آيا ماهى بايد از رژيم غذايى مبتلايان به آلرژى ماهى حذف شود؟

تا وقتى با تست هاى مخصوص نوع ماهى اى كه به آن آلرژى دارد مشخص نشده است بايد پرهيز هاى لازم صورت پذيرد

چگونه مى شود از آلرژى ماهى پيشگيرى كرد؟

- بايد از خوردن ماهى و هر غذايى كه ماهى بخشى از مواد تشكيل دهنده آن باشد، اجتناب كرد.

- از غذاهاى رستورانى و فست فودى دورى كنيد.

- بعضى از مواد غذايى مثل سالاد ها و سس هاى باربيكيو حاوى تركيباتى از ماهى هستند بايد از آن ها نيز اجتناب كرد.

بیماران مبتلا به آسم از نظر تست تنفسی در طول ماه رمضان تفاوتی با سایر ایام سال ندارند

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

دکتر لیدا عطارد فوق تخصص کلینیک آسم و آلرژی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات انجام شده در بین بیماران مبتلا به آسم نشان داده اند که تعداد بستری ها ی بیمارستانی و پارامترهای تست های تنفسی در طول ماه رمضان تفاوت واضحی با سایر ایام سال ندارند.

وی اظهار داشت: در جریان روزه داری دریافت مواد غذایی در طول روز کاهش یافته و بدن به جای گلوکز از ذخیره گلیکوژن در کبد و در مراحل بعدی از ذخایر چربی برای تامین انرژی استفاده می کند و در این مدت میزان چربی LDL(چربی بد خون) کاهش و میزانHDL(چربی مفید خون) در خون افزایش می یابد.


آخرین بروز رسانی در یکشنبه, 06 مرداد 1392 ساعت 10:48 ادامه مطلب...

آلرژی در پاییز

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

 

 

 

آلرژی در پاییز

پاییز، فصل سختی برای مبتلایان به آلرژی (حساسیت) استآلرژی در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن به یک سری مواد بی ضرر به وجود می آید، مثل گرده گیاهان، برخی داروها، مو و پشم و پر حیوانات، گرد و غبار هوا، بعضی غذاها و نیش حشرات.


برای بهبود علائم آلرژی حتما باید عواملی که در منزل منجر به بروز آلرژی می شوند را شناسایی و سپس کنترل کرد، به همین سبب از وسایل خواب دارای پَر، پشم و کاموا نباید استفاده شود. به علاوه این که درکف منزل موکت و قالی نباید روی هم انداخته شوند زیرا در این صورت با رشد حشراتی در منزل آلرژی ایجاد می شود.

پاییز با طعم و بوی آلرژی و حساسیت از راه رسید، از آبریزش بینی، حساسیت و سرفه های مکرر تا عطسه، خارش چشم از هدایای روزهای به رنگ نارنجی پاییز برای افراد آلرژیک هستند
روزهای کوتاه فصل پاییز برای افرادی که مستعد حساسیت هستند، به روزهایی بلند و سختی مبدل می شود که گویا پایانی برای آبریزش و سرفه و عطس های کلافه کننده وجود ندارد. اگر احساس می کنید که علائم آلرژی شما هر ساله زودتر و زودتر با شدت بیشتر بروز می کند با ما همراه باشید.

در پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل خارجی که منجربه بیماری در یک عضو شود را آلرژی می نامیم، مثلا آلرژی بینی یا آلرژی های فصلی که با عواملی چون گرده گیاهان، حشرات و ... وارد سیستم تنفسی شده و واکنش هایی مانند تورم مخاط بینی، گرفتگی، عطسه های مکرر و آبریزش خود را نشان می دهد که در برخی موارد همین عارضه به نسبت ساده منجربه به عارضه شدیدتری نظیر آسم می شود. هر چه سن بالاتر می رود ایجاد آلرژی های استنشاقی مانند گرده گیاهان پر رنگ تر می شود
سرفه های خشک
مکرر، تنگی نفس و خِس خِس در سینه از شایع ترین نشانه های آسم تلقی می شود. حساسیت ها تنها در فواصل خلاصه نمی شود و ممکن از برخی افراد به حساسیت های غذایی نیز دچار شوند به عبارتی فرد یک ماده غذایی را مصرف کرده و واکنش آن روی سیستم تنفسی، پوستی و دستگاه گوارش باشد. برای مثال کودکی به شیر گاو حساسیت دارد و هنگامی که آن را می خورد دچار کهیر، اگزما، خارش، خس خس سینه و سرفه، سوزش و خارش در گلو، دل درد، سوزش و خارش در ناحیه مقعد، اسهال و استفراغ و گاهی اوقات یبوست می شود

شیوع آلرژی در فصل پاییز کمی زیاد است اما نمی توان گفت پاییز بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است، چرا که افراد در این فصل بیشتر درگیر عفونت های ویروسی و سرماخوردگی می شوند و به اشتباه می پندارند این عارضه ها، آلرژی هستند. برخی از آلرژی های بینی می تواند دائمی باشد به عبارتی 12 ماه سال افراد را درگیر کند و در بعضی از فصل ها (بهار و پاییز) کمی به علت وجود آلژن های محیطی افزایش داشته باشد.

علائم هشداردهنده آلرژی

افرادی که آلرژی شدید به یک ماده دارند مانند آلرژی های غذایی و دارویی و نیش زنبور واکنش های شدید و مراقب علائم هشدار دهنده ای که در طی برخورد با آن ماده بروز میکند، باشند. احساس خارش، کهیر شدید، گرفتگی حلق، سرفه خشک مکرر، احساستنگی نفس و حمله شدید آسم، دردهای شکمی، اسپاسم های روده ای و شکمی، استفراغ و تهوع، افت فشار خون، تورم لب ها و پلک ها و پشت دست ها نیز از علائم هشدار دهنده این دسته از آلرژی ها محسوب می شوند

از گرده گیاهانی که گل می دهند و گرده های دیگری که باعث علائم آلرژی می شوند باید به شدت دوری کرد و هرگز نباید وارد خانه شوند. پنجره های خانه و ماشین خود را ببندید و از تهویه هوا استفاده کنید، به ویژه هنگامی که میزان گرده بالا است. افرادی که دارای آلرژی شدید هستند بهتر است به طور کامل از فعالیت هایی که در فضای باز انجام می شوند اجتناب کنند.

 

منبع: www.namnak.com

 

 

 

 

آخرین بروز رسانی در چهارشنبه, 04 مهر 1397 ساعت 06:06

آلرژی های تابستانی

فرستادن به ایمیل چاپ مشاهده در قالب PDF

اگر گرمای تابستان به حدی نباشد که آسیبی به بدن شما وارد کند، ممکن است مشکل مهم دیگری در این فصل باعث آزار شما شود که آن مشکل آلرژی های تابستانی است.بروز آلرژی ها در این فصل از سال بسیار شایع است. تغییر ناگهانی و شدید در دمای هوا از روزهای سرد زمستانی به گرمای سوزان تابستان با خود حساسیت های مختلفی را به همراه می آورد.محققان در مقاله جدیدی که در سایت اینترنتی تورنتو نیوز نت ورک به چاپ رسیده در این باره خاطرنشان کردند: تابستانها عموما سطح رطوبت هوا بسیار بالا است و به همین خاطر تعداد قارچهای هاگی که روی برگها و علف های مرده رشد می کنند، افزایش می یابد و نتیجه آن بروز آلرژی های گوناگون است.

آلرژی های تابستانی

آخرین بروز رسانی در شنبه, 31 فروردین 1392 ساعت 11:21 ادامه مطلب...

صفحه 1 از 7

صفحه اصلی